Τι είναι το Manual Therapy:

Manual Therapy ονομάζουμε την θεραπεία με εξειδικευμένους χειρισμούς για την αποκατάσταση νευρομυικών προβλημάτων σε συνδυασμό με θεραπευτικές ασκήσεις. Τα οστά όπου ενώνονται και σχηματίζουν αρθρώσεις πρέπει φυσιολογικά να κάνουν κάποιες μικροολισθήσεις μεταξύ τους. Εάν αυτές οι μικροολισθήσεις υπάρχουν σε φυσιολογικό βαθμό, η περιοχή του σώματος λειτουργεί σωστά. Εφόσον όμως υπάρξει τραυματισμός - συνεχής κόπωση - λανθασμένη στάση κ.α ,το joint play μειώνεται ή αυξάνεται και τότε οι μύες – τένοντες λειτουργούν με λάθος τρόπο και προκαλούνται τραυματισμό. Ο manual therapist εχει ως στόχο να βελτιώσει αυτές τις μικροκινήσεις . Στην τεχνική συμπεριλαμβάνονται και άλλες τεχνικές όπως για παράδειγμα η μάλαξη μαλακών μορίων και οι θεραπευτικές ασκήσεις.

Μέθοδος McKenzie

Η Mέθοδος McKenzie® Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία® (ΜΔΘ) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη Mέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας του σπονδυλικού πόνου και του πόνου των άκρων, που αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, από τον φυσικοθεραπευτή Robin McKenzie. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο, για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η συσκευή λέιζερ υψηλής έντασης της BTL βασίζεται στην αποδεδειγμένη αρχή της θεραπείας χαμηλού επιπέδου λέιζερ (LLLT).
Η υψηλή ισχύ της μέχρι 12 W επιτρέπει τη μεγάλη διείσδυση στους ιστούς για μια θεραπεία αντιμετώπισης του πόνου χωρίς όρια .
Η μέγιστη ισχύς της είναι 50 φορές τουλάχιστον υψηλότερη από μια απλή θεραπεία με laserΤοHighIntensityLaser τονώνει την τοπική μικροκυκλοφορία και υποστηρίζει την λεμφικής παροχέτευσης του παθολογικού τομέα.

ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Τe.C.A.R.

  • Παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας
  • Μετάδοση διαμέσου των ιστών
  • Πρόκληση μοριακών δονήσεων
  • Θέρμανση εν τω βαθύ
  • Ικανότητα θέρμανσης μικρών και μεγάλων όγκων ιστού
  • Παραγωγή θερμικών αλλά και μη θερμικών δράσεων

Ξηρά βελόνα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ξηρά βελόνα είναι μια τεχνική που εφαρμόζουν οι φυσιοθεραπευτές για τη θεραπεία του μυοπεριτονιακού πόνου. Η τεχνική χρησιμοποιεί μία "ξηρά" βελόνα, χωρίς φάρμακο ή ένεση, εισάγεται διαμέσου του δέρματος σε περιοχές του μυός, που είναι γνωστές ως σημεία ενεργοποίησης. Η τεχνική αυτή δεν είναι ο βελονισμός, μια πρακτική που βασίζεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και εκτελείται από βελονιστές. Η ξηρά βελόνα είναι μέρος της σύγχρονης δυτικής ιατρικής και υποστηρίζεται από την έρευνα.