Η συντηρητική αποκατάσταση μπορεί να αποτρέψει την επέμβαση στους χιαστούς

Η συντηρητική αποκατάσταση μπορεί να αποτρέψει την επέμβαση στους χιαστούς

Μελέτη που έγινε από μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Lund στη Σουηδία διαπίστωσε ότι το 60% των εγχειρήσεων αποκατάστασης του πρόσθιου χιαστού θα μπορούσε να αποφευχθεί, χωρίς να υπάρξει αρνητική επίδραση στην έκβαση του ασθενούς.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες ασθενείς με οξύ τραυματισμό στον χιαστό τυχαία σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε ένα πρόγραμμα φυσικοθεραπειών και σε σύντομο χρονικό διάστημα υποβλήθηκε σε χειρουργική ανακατασκευή και η δεύτερη ακολούθησε μόνο φυσικοθεραπείες των χιαστών, με δυνατότητα επέμβασης σε μεταγενέστερο χρόνο, εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Έπειτα από δύο έτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 40% της τελευταίας ομάδας έπρεπε να χειρουργηθεί στους χιαστούς.

Περισσότερα..

Κάπνισμα & Βελονισμός

Κάπνισμα & Βελονισμός

Ο Βελονισμός είναι μία φυσική μέθοδος απεξάρτησης από τη νικοτίνη, ανώδυνη, ακίνδυνη και προσιτή. Με μία έως πέντε επισκέψεις, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, την ψυχική και σωματική κατάσταση του ατόμου, το περιβάλλον στο οποίο ζει και εργάζεται, την χρήση ή όχι ψυχοφαρμάκων αλλά και άλλων παραμέτρων οι οποίες συνυπολογίζονται στη βασική προσπάθεια, υπάρχουν πολλές δυνατότητες να απαλλαγεί ο καπνιστής από την εξάρτησή του. Δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα χρόνια και ο αριθμός των τσιγάρων που καπνίζει κάποιος. Σημασία έχει να προσπαθήσει όταν αισθανθεί έτοιμος.

Πως όμως δρα ο βελονισμός; Πώς είναι δυνατόν μερικές μεταλλικές βελόνες στο δέρμα ή στους μυς να μειώνουν την ένταση των συμπτωμάτων έλλειψης νικοτίνης (στέρηση), να βοηθούν τον αυτοέλεγχο, να δημιουργούν απέχθεια στον καπνό;

Περισσότερα..

Παχυσαρκία & Βελονισμός

Παχυσαρκία & Βελονισμός

Ωτοβελονισμός και σωματοβελονισμός ως υποστηρικτικά της διαιτητικής αγωγής: μια συμπληρωματική πρόταση.

Οι προτεινόμενες μέθοδοι και τεχνικές βελονισμού και ηλεκτροβελονισμού που θα προταθούν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θεωρούνται συμπληρωματικές της διαιτητικής αγωγής, της άσκησης και της αισθητικής φροντίδας και όχι εναλλακτικές προτάσεις (δηλαδή αντί αυτών). Αυτό σημαίνει ότι ο βελονισμός έρχεται να συμπληρώσει τα κενά, να υποστηρίξει τα διαιτητικά σχήματα που χρησιμοποιούν ιατροί, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι και αισθητικοί και να βοηθήσει ένα πολύπλοκο πρόβλημα υγείας των πληθυσμών του σύγχρονου κόσμου.

Περισσότερα..

Αυχενικός Πονοκέφαλος - Ημικρανία. Ο Βελονισμός ΜΠΟΡΕΙ να σας βοηθήσει!!

Αυχενικός Πονοκέφαλος - Ημικρανία. Ο Βελονισμός ΜΠΟΡΕΙ να σας βοηθήσει!!

Ο πονοκέφαλος ή κεφαλαλγία καθώς και οι ημικρανίες αντιμετωπίζονται με βελονισμό. Ο βελονισμός προκαλεί την έκλυση ενδορφινών και άλλων νευροχημικών παραγόντων στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό από την διέγερση νεύρων που βρίσκονται τόσο σε μυς αλλά και σε άλλους ιστούς.

Η έκλυση αυτών των ουσιών προκαλεί αίσθημα ευφορίας και αναλγησία. Στον βελονισμό αντιμετωπίζεται το σύνολο των συμπτωμάτων και όχι μόνο ο πονοκέφαλος. Η κλινική εκτίμηση και οι εξετάσεις είναι απαραίτητες για τη διάγνωση και το σχεδιασμό του θεραπευτικού πρωτοκόλλου.

Περισσότερα..